Στο Ινστιτούτο, ο επισκέπτης θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και θα γνωρίσει την εξέλιξη της Ελληνικής Ναυτιλίας μέσα από τις διαφορετικές ενότητες εκθεμάτων:

Παλαιολιθική-Νεολιθική Εποχή
Εποχή του Χαλκού
Κλασσική Περίοδος
 
Βυζαντινή Περίοδος
Προεπαναστατικά Χρόνια-Αγώνας Ανεξαρτησίας
 
Μεταεπαναστατική Περίοδος  
Εποχή του Ατμού  
Σύγχρονα Φορτηγά Πλοία  
Επιβατηγά Πλοία  
Λιμενικό Σώμα  

Στην ενότητα με το Λιμενικό Σώμα, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Εμπορική μας Ναυτιλία, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, υλικό που αφορά την ιστορία και τη δράση του.


Στη διάθεση του κοινού βρίσκεται η βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου, η οποία περιέχει σπάνιες ελληνικές και ξένες εκδόσεις ναυτικού περιεχομένου, καθώς και μοναδικό αρχειακό υλικό.

Στον εκθεσιακό χώρο πραγματοποιούνται προβολές ταινιών, με θέμα την ιστορική διαδρομή του Ελληνικού εμπορικού πλοίου και υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώνονται συνέδρια και ημερίδες. Στο πωλητήριο διατίθενται τα CD-ROM: ‘Περίπλους στους Αιώνες’ και DVD-ROM: ‘Ελλήνων Νήες’ -παραγωγής Ι.Ι.Ν.Λ.Σ- τα οποία περιέχουν πλούσιο οπτικοαουστικό υλικό.Η Διαρκής Έκθεση του Ινστιτούτου είναι ανοιχτή από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 πμ έως και τις 2:00 μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σελίδες: 1 2 [3]

Ιστορικό / Σκοπός / Εκθέσεις / Ημερίδες / Σεμινάρια / Νέα / Χρήσιμες Διευθύνσεις / Downloads / Επικοινωνία  Ιστορία της Ναυτιλίας / Βιβλιοθήκη / Ομοιώματα / Ναυτικά Όργανα / Πίνακες
Λιθογραφίες / Αγιογραφίες / Εκδόσεις


Σχεδιασμός - Υλοποίηση N&C Technologies